zero waste

NIEKO

NIEKOn tarina sai alkunsa siitä, kun pyrin itse omassa arjessani löytämään mahdollisimman monelle käytössäni olevalle kertakäyttötuotteelle kestävämmän vaihtoehdon. Toimivia ja käytännössä hyväksi todettuja tuotteita löytyikin paljon!

Halusin tarjota myös muille mahdollisuuden käyttää pitkäikäisiä, ekologisia ja kestäviä käyttötuotteita, näin syntyi NIEKO.

Luonnonmateriaalit kestävät käyttöä ja kulutusta, niinpä NIEKO käyttää tuotteisaan vain tarkoin valittuja luonnonmateriaaleja sekä tietenkin kierrätysmateriaaleja. Tuotannon leikkuujäte ja ylijäämät hyödynnetään myös tuotteiksi mahdollisimman pitkälle.

Ihminen on nopea oppimaan, usko pois! Pinttyneimmästäkin tavasta käyttää kertakäyttötuotteita, voi opetella pois ja tottumuksiaan muuttamalla siirtyä pikku hiljaa kestotuotteisiin. Mikä sen hienompaa kuin löytää luottotuotteita jotka palvelevat käytössä pitkään. NIEKOn ajattomien tuotteiden käyttö vähentää kulutusta ja kertakäyttötuotteiden käytöstä aiheutuvaa jätettä.

EKOEETTISYYS YRITYSTOIMINNASSAMME

NIEKO on sitoutunut noudattamaan ekoeettisiä periaatteita yritystoiminnassaan. Ekologisesti vastuullisena yrityksenä otamme huomioon toiminnan vaikutukset ympäristöön. Tuotteiden turvallisuuteen ja niiden ympäristövaikutuksiin kiinnitetään huomiota aina tuotannosta käyttöön ja hävitykseen saakka. Pyrimme tuoteidemme kautta vastaamaan tarpeeseen ja vähentämään niiden avulla kokonaiskulutusta. Käytämme ympäristölle vähiten haittaa-aiheuttavia materiaaleja ja suosimme uusiutuvia. Keskiössä on myös kierrätysmateriaalit, tuotannon ylijäämän hyödyntäminen ja hukkamateriaalin syntymisen minimointi. Tuotteiden suunnittelussa panostetaan ajattomuuteen, kestävyyteen ja helppokäyttöisyyteen. Käyttöikänsä jälkeen tuotteemme materiaalit voidaan kierrättää uudelleenkäyttöön tai hävittää haitattomasti.

Tuotanto tapahtuu Suomessa. Suunnittelemme ja valmistamme tuotteet Pyhäjoella, NIEKOn työhuoneella. Materiaali- ja palveluhankinnoissa pyrimme käyttämään lähialueiden yrityksiä ja palveluita. Pakkausmateriaaleina käytämme kierrätyspaperia- ja kartonkia.

NIEKO haluaa kannustaa kuluttajia tekemään vastuullisia valintoja ja korvaamaan mahdollisimman monen käytössään olevan kertakäyttötuotteen uudelleenkäytettävällä. Haluamme myös toimia esimerkillisesti ja näkyvästi Suomalaisen tuotannon ja kotimaisen käsityön puolesta.

NIEKO on Suomen Ekoyrittäjät ry:n jäsen. Tutustu myös NIEKOn Planet-Act -tekoihin ja lue lisää meidän kotimaisesta tuotannosta sekä kestotuotteiden käytön vaikutuksista ympäristöön.

Planet company

Moi,

Olen Niina, ammatiltani ompelija sekä sisustus- ja tilasuunnittelija. Olen aina elänyt käsillä tekemisestä ja NIEKO onkin minun tapani purkaa ainaista luomisen tuskaani. 

Omat elämänmuutokseni, kulutustottumuksiin huomion kiinnittäminen sekä pikku hiljaa ekologisempaan elämäntapaan siirtyminen on NIEKOn tuotteiden punainen lanka. Kaikissa NIEKOn tuotteissa on takana omat oivallukset sekä niiden tarpeellisuus ja toimivuus arjessa. Olen itse huomannut, että luottokestotuotteiden käyttö tekee kertakäyttöisten- ja luontoa kuormittavien käyttötuotteiden luopumisesta todella helppoa ja vaivatonta. Kuluttaminen on valintoja!