NIEKO

 

NIEKOn tarina sai alkunsa siitä, että pyrin itse omassa arjessani löytämään mahdollisimman monelle eri kertakäyttötuotteelle kestävämmän vaihtoehdon. Toimivia ja käytännössä hyväksi todettuja tuotteita löytyikin paljon!

Haluan NIEKOn tuotteiden kautta tarjota muillekin mahdollisuuden valita pitkäikäisiä, ekologisia ja kestäviä käyttötuotteita osaksi arkea. NIEKOlta löydät paljon Zero Waste- tuotteita.

Luonnonmateriaalit kestävät käyttöä ja kulutusta, niinpä NIEKO käyttää tuotteisaan vain tarkoin valittuja luonnonmateriaaleja sekä tietenkin kierrätysmateriaaleja.

Ihminen on nopea oppimaan, usko pois! Pinttyneimmästäkin tavasta käyttää kertakäyttötuotteita, voi opetella pois ja tottumuksiaan muuttamalla siirtyä pikku hiljaa kestotuotteisiin. Mikä sen hienompaa kuin löytää luottotuotteita jotka palvelevat käytössä pitkään. NIEKOn ajattomien tuotteiden käyttö vähentää kulutusta ja kertakäyttötuotteiden käytöstä aiheutuvaa jätettä.

KIERRÄTYSPELIT

Lapset ovat hieman jopa aikuisia nopeampia omaksumaan uusia asioita. Kierrätyspelien idea lähti ajatuksesta kehitellä tuote, jonka kautta lapset oppisivat jo pienestä pitäen yhden tärkeimmistä taidosta; kierrättämisen taidon. Pelin ja leikin kautta oppiminen on paras tapa oppia asioita ja niinpä syntyi kierrätyspelit. Lapsena opitut taidot kulkevat mukana läpi koko elämän ja kierrätyspelien tarkoitus onkin opettaa lapsille kierrättämisestä yhtä luontevaa tapaa kuin vaikkapa hampaiden pesu.

Kierrätyspelejä on kolme, joissa kaikissa on eri kategoriat jätteitä.

Ensimmäisessä pelissä tutustutaan yleisimmin syntyviin jätteisiin joita ovat bio, kartonki, paperi ja pahvi.

Toisessa pelissä on mukana muovi, sekajäte, lasi ja metalli.

Kolmannessa pelissä tutustutaan hieman haastavimpiin jätteisiin. Pelaaja oppii kierrättämään oikein esimerkiksi käyttötavaroita, jotka viedään kierrätyskeskukseen. Muita mukana olevia jätteitä ovat vaarallinen jäte, elektroniikka sekä apteekki.

Peli on loistava tapa opettaa kierrättämistä kotona, päiväkodeissa, esiopetuksessa ja alaluokilla kouluissa. Kaikki kolme peliä voidaan yhdistää isoksi kokonaisuudeksi, jolloin se sopii pelattavaksi isommillekin ryhmille.

Peli on suunniteltu ja valmistettu kokonaan suomessa. Kaikki pelin osat ovat 100% kierrätettäviä.

Kierrätyspelien suunnittelija ja luoja: Niina Nuorala/ NIEKO

Pelipalojen kuvat: Ira Lepistö

Paketin ulkoasun suunnittelu: Niina Nuorala ja Iina Paananen

Paketti: 100% kartonki, valmistaja JV-palvelut, Pirkkala

Pelipalat ja alusta: Kotimainen koivuvaneri, valmistaja Puine Oy, Lahti

Tarkistuskortit ja peliohjeet: 100% kierrätyspaperia, valmistaja Painopiste Raahe

Valokuvat: Iina Paananen

Verkkosivut yhteistyössä: Mainostoimisto Utumedian kanssa.

 

Olen Niina, ammatiltani ompelija sekä sisustus- ja tilasuunnittelija. Olen aina elänyt käsillä tekemisestä ja niimpä NIEKO mahdollistaa minun toteuttaa sitä ainaista luomisen tuskaa, mitä kaikessa hyvässä poden. 

Omat elämänmuutokseni, kulutustottumuksiin huomion kiinnittäminen sekä pikku hiljaa ekologisempaan elämäntapaan siirtyminen on NIEKOn tuotteiden punainen lanka. Kaikissa NIEKOn tuotteissa on takana omat oivallukset sekä niiden tarpeellisuus ja toimivuus arjessa. Olen itse huomannut, että luottokestotuotteiden käyttö tekee kertakäyttöisten- ja luontoa kuormittavien käyttötuotteiden luopumisesta todella helppoa ja vaivatonta. Kuluttaminen on valintoja!

Mitä on Zero Waste?

 

Zero Waste on ajattelutapa, joka kannustaa vähentämään jätettä, ja tavoittelemaan elämäntapaa, josta jätettä ei synny. 

Zero Waste kannustaa pohtimaan myös omaa vaikutusta ympäristöön laajemmin ja tavoittelemaan kestävää elämäntapaa sekä sanomaan ei yltiöpäiselle kulutukselle.